top of page

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning."

Albert Einstein

Donderdag 18 december 2014

Interactieve workshop: "Stress in tijden van onthaasten"

Gastspreker: Anke van der Heyde

 

Stress...zelden de vriend, meestal de vijand. Zelden gewenst, meestal aanwezig. 

Nog nooit was het aanbod aan ontspanningstechnieken zo groot als nu en nog nooit hadden zoveel mensen last van de negatieve impact van stress op ons functioneren. Deze boeiende tegenstrijdigheid verdient wat aandacht! 

In deel één van deze interactieve workshop worden enkele basisbegrippen rond stress geduid. Een duidelijke definitie, het huidig waardensysteem alsook de nieuwste inzichten omtrent het effect op onze mentale en fysieke gezondheid komen aan bod. 

In deel twee wordt stress niet langer als een probleem aanzien. Concrete tips en praktische (voedings)adviezen worden aangereikt om te leren omgaan met de drukte van ons bestaan. 

Kortom, de „roze bril” wordt opgezet en uw kijk op stress wordt grondig gewijzigd! 

 

Anke van der Heyde (°1983) studeerde psychiatrische verpleegkunde, zorgmanagement en orthomoleculaire geneeswijzen. Ze is werkzaam als orthomoleculair therapeut (Sport Light en Osteokliniek Rotselaar) en volgt jaarlijks diverse opleidingen en congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen aangaande nutritionele geneeskunde. Haar overige (vrije) tijd vult ze met vrijwilligerswerk en als improspeler bij het improvisatietheatergezelschap Improef. 

Maandag 3 november 2014

Provinciale bijscholing jeugdtrainers (Vl-Br): Functionele training bij ploegsporten

Docent: Thijs Ghekiere

 

Wat is functionele training en waarom kan het voor u als trainer een meerwaarde bieden?

Met Functionele Training trainen we geen spieren afzonderlijk maar bewegingen. Hierbij worden de verschillende basiscomponenten van het lichaam aangesproken o.a : houding, kracht, uithouding, coördinatie, balans, evenwicht, snelheid. Uiteindelijk is trainen op een functionele manier vooral gericht op het verbeteren van de functionaliteit van het lichaam. Handelingen uit het dagelijks leven verlopen vlotter en verbeteren de kwaliteit van het leven.

 

Zowel op vlak van preventie als op vlak van performance kan het implementeren van deze kennis voordelen bieden voor uw sporters.

Wat is het verschil tussen klassieke fitness en functionele training en waarom heeft de jeugd meer baat bij functionele training?

Deze korte clinic is de ideale start om de basis van functioneel trainen te ontdekken.”

 

Doelgroep:

Trainers, leerkrachten, sportfunctionarissen, sportpromotoren, clubtrainers, clubverantwoordelijken en andere geïnteresseerden van de sportregio Noord heten wij graag van harte welkom.

Maandag 3 november 2014

Clinic: Voeding voor bewegen en osteoporose

Gastspreker: Drs. Anna M. Kruyswijk

 

Bewegen is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar zeker ook om onze zelfredzaamheid te bewaren, vooral als we ouder worden.

Voor velen is bewegen moeilijk en vaak ook pijnlijk, door aandoeningen als rheuma, artrose, spierziekten en osteoporose. Met name osteoporose is een toenemend en groot probleem aan het worden.

 

Om goed te kunnen bewegen hebben we een gezond bewegingsapparaat nodig, en gezonde voeding speelt hierbij een grote rol. Onze huidige Westerse leefstijl en voeding schaden echter onze gezondheid.

In de lezing kijken we naar de opbouw van ons bewegingsapparaat, en hoe voeding hierbij betrokken is. Vervolgens wordt het ontstaan van osteoporose, en de invloed van onze Westerse voeding en leefstijl hierop, toegelicht.

Tenslotte wordt gezonde voeding om in beweging te blijven, en ter voorkoming en stabilisering van osteoporose, uiteengezet.

 

Drs. Anna M. Kruyswijk- van der Heijden studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden (1979). Na 30 jaar patiëntenzorg, o.a. als huisarts en integraal werkend arts, is zij in 2008 overgestapt naar preventie met de oprichting van Jouw Voeding, een organisatie voor onderwijs over en onderzoek naar voeding en gezondheid.

Maandag 10 maart 2014, 19u00

Workshop rugscholing Steenokkerzeel

Gastspreker: Thijs Ghekiere

 

Zestig tot tachtig procent van de mensen krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten. Alle onderzoekers zijn het echter met elkaar eens dat er bij ongeveer negentig procent van alle rugklachten geen sprake is van schade en dat een specifiek programma de klachten kan wegnemen! Hoe ziet onze rug er uit? Waarom is onze rug zo kwetsbaar? Rekening houdend met de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt tijdens een theoretisch en praktisch gedeelte bekeken waarom onze rug zo ‘kwetsbaar’ is en welke oefeningen we kunnen doen om onze rug te versterken.

Vrijdag 29 november 2013, 19u00

Darmproblemen voorkomen via de voedingsdriehoek Faché

Gastspreker: Ir. Angélique De Beule

 

De meeste mensen eten te veel, van een vierde deel van wat zij verorberen leven zij, van het overblijvende driekwart deel leven de artsen.Een evenwicht tussen de goede of commune en de slechte of pathogene bacteriën in de darm behouden is een belangrijke opdracht voor ons allen.Het evenwicht tussen aërobe en anaërobe bacteriën kan je herstellen met de juiste voeding. In de voedingsdriehoek Faché worden alle voedingsstoffen besproken die nodig zijn een optimale darmwerking te bekomen.Verscheidenheid aan ziektebeelden is te wijten aan een verstoorde darmfunctie.Een optimale absorptie van de noodzakelijke nutriënten verkrijgen, noodzaakt een optimale darmfunctie op te bouwen.Deze oorspronkelijke natuurlijke en evenwichtige verhouding van zowel de macro- als de microvoedingsstoffen worden permanent verstoord.

Maandag 10 juni 2013, 19u30

Provinciale workshop rugscholing

Gastspreker: Thijs Ghekiere

 

Zestig tot tachtig procent van de mensen krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten. Alle onderzoekers zijn het echter met elkaar eens dat er bij ongeveer negentig procent van alle rugklachten geen sprake is van schade en dat een specifiek programma de klachten kan wegnemen! Hoe ziet onze rug er uit? Waarom is onze rug zo kwetsbaar? Rekening houdend met de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt tijdens een theoretisch en praktisch gedeelte bekeken waarom onze rug zo ‘kwetsbaar’ is en welke oefeningen we kunnen doen om onze rug te versterken.

Vrijdag 17 mei 2013, 19u30

Het belang van voeding in het gezond ouder worden

Gastspreker: Dr. Rudy Proesmans

 

Wat is het belang van voeding in de behandeling en preventie van ziekten en het verouderingsproces.Welke voedingssupplementen, vitaminen, mineralen zijn noodzakelijk om gezond oud te worden. Borstkanker en prostaatkanker bijvoorbeeld nemen epidemiologische vormen aan, maar weinigen weten dat je preventief heel wat kan doen.Dr. Proesmans zal jullie duidelijke voeding tips geven die je dagelijks kan toepassen en welke supplementen zeker dagelijks moeten genomen worden om je extra te beschermen tegen allerlei ziekten.

Please reload

© 2014 by Sport Light.

Sport Light

Hogerheide 11

2860 Sint-Katelijne-Waver

BE 0844.085.288

  • facebook
  • Twitter Clean
  • Blogger Clean
  • foursquare.png
  • LinkedIn Clean
  • Google+ Clean
  • Instagram Clean
bottom of page